SSU Helsingborg har haft årsmöte!

Under helgen ägde SSU Helsingborg årsmöte rum och på dagordningen stod bland annat val av ny ordförande. Till ny ordförande valdes Zeina Guven som har mångårig erfarenhet av styrelsearbete i så väl SSU-kommunen, den socialdemokratiska studentklubben samt i arbetarekommunens styrelse.

– Att jobba med unga människor, att ta tillvara på deras olikheter och peka ut vägen för dem, låta dem vandra den och se dem blomma och bli trygga i sig själva, är värt all tid i världen, säger Zeina Gufvén i en kommentar till valet.

Utöver Zeina Gufvén valdes Mansour Ahmed (omval), Mariam Matar (omval), Emir Kadrić (omval), Jafar Fouani (omval), Nésrin Fouani (nyval) Hadi Matar (nyval) in i styrelsen. Mansour återvaldes till kassör och är sedan tidigare känd som ersättare i Helsingborgs kommunfullmäktige.

– Jag känner full av tillförsikt inför över lämnat över ordförandeklubban till Zeina och övertygad om att klubben kommer utvecklas under hennes ordförandeskap, säger Frida Persson, avgående ordförande, en kommentar till valet av Zeina som ny ordförande.

Utöver valet av ny styrelse antog även SSU Helsingborg stadgar, lokalpolitiska handlingsprogram och behandlade som brukligt verksamhetsberättelse, ekonomisk berättelse och övriga frågor som hör ett årsmöte till.

Leave a Comment